VIDEO: Proč by Srbové měli přát vítězství v republikánských primárkách Ronu Paulovi

RonPaul

Ron Paul, kongresman a kandidát na prezidenta USA

„Důvodem pro bombardování má být to, že srbští předáci neudělali, co jsme jim řekli. Srbsko neprovedlo invazi do jiné země,“ kritizoval vládu Billa Clintona kongresmen Ron Paul v březnu roku 1999.

„Amerika nemá v Srbsku žádné bezpečnostní zájmy. Srbsko nás neohrozilo a nepoužilo síly proti žádnému americkému občanovi,“ uvedl suchou pravdu Paul na půdě Kongresu a zásah Američanů pod křídly NATO v Srbsku označil za protiústavní.

Srbové od bombardování roku 1999 možná nemají rádi Ameriku, ale minimálně jednoho Američana by rádi mít měli. Ron Paul se nyní uchází o republikánskou nominaci do prezidentských voleb. Ačkoliv ho průzkumy označují za republikána, který by měl největší šanci porazit v přímém souboji Baracka Obamu, jenž nebyl s to dodržet své předvolební sliby o stahování vojsk, a ačkoliv Paul vyhrál již několik vnitrorepblikánských orientačních voleb v několika státech, velká část médií ho označuje za nevolitelného, vysmívají se mu a ignorují ho.

Nastavte si české titulky!

[youtube RUHlxQwE9es]

České titulky nastavíte v dolní liště videa (šipka vpravo, na rozbalené nabídce šipka vlevo, Czech)

Proč? Protože říká, že by se měla bez výhrad dodržovat americká ústava a ne její dodatky, které ústavu změnily k nepoznání. Protože říká, že neustálé válčení a přítomnost amerických vojáků všude po světě je neudržitelné, drahé a ve skutečnosti nemůže nikdy přinést řešení situace v problematických oblastech. A taky říká, že stát má méně zasahovat do svobod lidí.

Ron Paul již v roce 2001 kritizoval státní podporu udělování hypoték nemajetným lidem. Ano, těch hypoték, které odstartovaly nejprve hypoteční, později finanční a ekonomickou krizi. Vedle „hezounů“ Ricka Perryho a Mitta Romenye šestasedmdesátiletý Ron Paul vyniká konzistencí svých názorů prezentovaných stejně již přes 30 let, velkým přehledem o světě a souvislostmi (to je pro mnoho Američanů problém), a opakovanými předpovědmi světových událostí včetně ekonomické krize či teroristického útoku na Spojené státy.

www.ronpaul2012.com

Mirek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *