O webu

Tyto stránky na přelomu března a dubna 2009 u příležitosti 22. narozenin VI spáchal MC

Krátký profil šéfky webu

Vanja, Rovigno, sepia

Vanja se narodila ve staré dobré Jugošce, přesněji v tehdejší Socialistické republice  Chorvatsko. Většinu svého útlého dětství strávila v srbském Bělehradě, odkud se v osmi letech přestěhovala do Prahy, ve které žije dodnes. Vystudovala Filozofickou fakultu Univerzity Karlovy, filologický obor Jihovýchodoevropská a balkanistická studia se zaměřením na jazyky, kulturu a hlavně dějiny jižních Slovanů. Je blázen do slovanské kultury, miluje Balkán. Největší slabost má pro Titovu „Jugošku“,  a to hlavně pro Bělehrad  a Fiat 500 „Cinquecento“! 

Vanja-Organizačníelement Dokumentacidodávající-Igić | Vytvořte si svou vlastní vizitku

 

Uvodni.foto.sudu

→ Čtěte: O tom, jak se rozjel tento web a jak je Míra šikovnej a originální

Tamara

Tamara
Tamara se narodila v Sarajevu, v pěti letech se přestěhovala do Prahy, kde žije dodnes. Kdysi na přijímačkách na „Karlovku“ se s Vanjou osudově sešla na lavičce před přijímacím pohovorem a od té doby spolu nerozlučně a nostalgicky oslavují Balkán.

 

 

Tamara Grabovac | Vytvořte si svou vlastní vizitku

 

Mirek

MirekZakladatel těchto stránek, Míra, pochází z Náchoda. V Praze se po dobu studií matematických metod na VŠE potkal v redakci internetového zpravodajství iHNed.cz s Vanjou, kde spolu navázali na česko-jihoslovanské tradiční vazby a začali spolu sdílet názory na spletité dějiny a složitost dnešního Balkánu. Mírovy články si dnes přečtete hlavně v týdeníku Reflex, kde od roku 2009 působí hlavně jako ekonomický „reflexář“.

Miroslav Cvrček | Create Your Badge

 

 

Koleguša s krycím menom „Pipta“

Pipta

Zuzana Piptová je balkanista, ktorá tretím rokom pôsobí v Bulharsku. Narodila sa v Bratislave (SR), kde vyštudovala Bulharské gymnázium Hr. Boteva, bakalársky titul v odbore Juhovýchodoeurópske štúdiá získala na Karlovej univerzite v Prahe a magisterský titul v odbore Európsky juhovýchod na Univerzite Sv. Klimenta Ochridského v Sofii. V súčasnosti je študentkou denného doktorandského štúdia Histórie žien a rodu so zameraním na Balkán na Univerzite Sv. Klimenta Ochridského v Sofii.

Na Karlovej univerzite v Prahe mala tu česť zoznámiť sa s kolegyňami Igić a Grabovac. A kontakty trvajú podnes, hoci si Pipta plní svoj „balkánsky sen“ v Sofii (BG).


Zuzana Piptova | Create Your Badge

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *